Idegennyelvi nap

Időpontja: 2019. november 29. /péntek/ 8:00 - 12:00

 

Őszi túra

2019. november 23-ra őszi túrát szerveztünk felső tagozatos tanulóink számára. Útvonal: Bélapátfalva: Apátság Temploma - Bél-kői Tanösvény.

További képek:https://photos.app.goo.gl/ieAPDQx5GWPEr54w5 /Csabai István és Szegedi Mónika/

 

Kötélugrás

Véget ért az ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS PÁROS KÖTÉLUGRÓ BAJNOKSÁG. A klub versenyzői jó hangulatban szurkoltak, versenyeztek és izgultak egymásért. Gratulálunk mindenkinek az összesen 8 aranyérmes, 6 ezüstérmes és 6 bronzéremes helyezéshez. Köszönjük a szülőknek a sok segítséget, szállítást és kitartó biztatást.

Eredmények és fotók elérhetősége: https://bit.ly/2DkPuxo

 

Iskolahívogató

2019. 11.12-én Iskolahívogató programsorozatunk újabb állomásához értünk. A Maklári Napsugár Óvoda és a Nagytályai Szivárvány Óvoda nagycsoportosai, a leendő első osztályosok- közel negyven gyerek – látogattak el hozzánk, az iskolába. Az interaktív eszközök (etikus) használatáról szólt ez az egy óra, a téma az évszakok, az évszakok változása volt. Egy vidám őszi dallal vártuk őket. Használtuk az interaktív táblát, amivel szuper feladatokat oldhattak meg a gyerekek, jelentkezőből nem is volt soha hiány. Volt ott memóriajáték, évszakoknak megfelelő öltözködés, évszakok – ünnepek csoportos kirakó, dalok, játékok. Kicsi pihenő, falatozás közben A négy testvér című mesét hallgatták meg. Majd a tábla és a laptop mellett a Bee robotokkal ismerkedtek. A lelkesedésük nem lankadt, mindenki programozni szeretett volna. Ezt két pályán meg is tehették, így már három csoportban játszottunk a foglalkozás végéig.
A találkozó végén ajándékként az évszakokhoz kapcsolódó színezők közül választhattak és egy-egy nagy mézeskalács fenyőfát kapott mindkét csoport.
Legközelebb a karácsonyi kézműves délelőttre várjuk őket sok szeretettel.

További képek: https://photos.app.goo.gl/oARR52agVvNQgUfV6

 

Fogadóóra

Időpontja: 2019. november 12. /kedd/ 17 órától

 

Jótékonysági bál

 

Papírgyűjtés

 

Pályaválasztási nap - felső tagozat

A pályaorientációs nap keretében az 5. – 6. osztály először méhészeti bemutatón vett részt. Kóstoláskor kiderült, hogy szinte mindegyik család étrendjében fontos szerep jut a méznek.
Az 5. osztály az egri Tűzoltóságra látogatott, ahol bepillantást nyerhettek a tűzoltók mindennapjaiba. Elámultak, hogyan csúsznak le a tűzoltók a csövön, hogyan állnak készen a tűzoltóautóval 2 perc alatt a "bevetésre". Előadást hallgattak a katasztrófák okairól, a segítségnyújtás lehetőségeiről, a globális felmelegedés hatásairól. Köszönet jár Kovács Sándornak és Rónai Róbertnek, akik körbevezették őket.

6. osztály az egyéni vállalkozáshoz szükséges emberi tulajdonságokról, jellemvonásokról beszélgetett a hatodikosokkal Anita Fodor szállítmányozási vállalkozó, ezután a PikoPack Zrt. füzesabonyi gyárába látogattak. A tanulók megismerhették a modern, automatizált gyártósorokat, a munkakörülményeket. Köszönjük Csanálosi Sándornak, Gábor Kovácsnak és Gabor Ficsornak, hogy segített megvalósítani ezt a programot!

A 7. osztály a Berill Bútorműhelybe látogatott, ahol láthatták: készülnek a bútorok, hogyan kell tervezni, mennyit jelent egy-egy szín, forma. Védőfelszerelést kaptak, elmondták nekik, mire kell vigyázni, aztán dolgoztak is egy kicsit a gépek mellett. Az egész nagyon élvezetes volt. Köszönjük a Berill Bútorműhelynek, Laczkó Istvánnak, Szilágyiné Molnár Andreának, Zsolt Laczkónak, hogy betekinthettünk a munkájukba.

8. osztály
Az ő pályaorientációjuk néhány nappal korábban kezdődött, hiszen október 25-ig már két iskola is bemutatkozott náluk:
• Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Koll. - Molnár Krisztina - igazgatóhelyettes
• Egri SZC Szent Lőrinc Vend és Idegenforg. Szakgimnáziuma Szakközépiskolája – Zoltán Birinyi gyakorlati oktatásvezető
Pénteken folytatódott a középiskolák tájékoztatója a nyolcadikosoknak és érdeklődő szüleiknek, hiszen az egyik legnehezebb feladat, az iskolaválasztás előtt állnak.
Ezen a délelőttön
• Kata Zeleiné, az ESZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
• Csesznok Róbert, tagintézmény-vezető, az Egri SZC Remenyik Zsigmond Gimnáziuma és Szakgimnáziuma
• Kocsis Emese igazgatóhelyettes, a Neumann János Középiskola és Kollégium
• Antal Andrea és Zsolt Bernát a Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium
• Jobbágyné Reményi Henrietta, a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium képviseletében bemutatták az iskolájukat, majd a gyerekek kisebb csoportokban leülhettek kérdezni. Sok kérdést tettek fel a tanulók a szakmákkal kapcsolatban.

Köszönjük Mindenkinek, aki hozzájárult a napunk sikeréhez!

Fotók a 7. osztályról:https://bit.ly/2JASYzu

https://photos.app.goo.gl/aEi5uxsMx59pxrJ17

 

 

HEOL - Mézédesen indult a reggel Makláron

Cikk: https://bit.ly/2NefYoT

 

Pályaorientációs nap - alsó tagozat

Október 25-én volt iskolánkban a pályaorientációs nap. Az alsó tagozatos gyerekek látogatást tettek a helyi Royal cukrászdába, ahol láthatták a cukrászok munkáját. Betekintést nyertek a méhészek és a bíróság világába is. Sok érdekességet tudtak meg az egészséges ételekről, kóstolgattak gyógyteákat, adalékmentes süteményt, magvakat. Nagy élményt nyújtott a gyógyászati eszközök megismerése és kipróbálása.

A felejthetetlen délelőttért és élményért nagy köszönettel tartozunk Parádi Róbertnek, és a Royal Cukrászda munkatársainak, Balogh Csaba méhésznek, valamint Baumann Glória, Nyergesné Kalina Viktória és Molnár Attila szülőknek. Köszönjük.

/Kovácsné Kántor Erzsébet/

Fotók: https://photos.app.goo.gl/tnLhDf2xnXufMELk8

 
További cikkeink...
További cikkeink...
Határtalanul

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Keresés